miércoles, 9 de abril de 2008

XXVI Curso del Institut de Drets Humans


El FòrumSD participa al XXVI Curs de l’Institut de Drets Humans de Catalunya


L’associació de Síndics Locals de Catalunya, FòrumSD, ha intervingut en la xerrada “Dimensió Local dels Drets Humans”. Posteriorment, s’ha presentat el llibre “Ciudadanía e identidad”, de Javier Otaola, Defensor veïnal de Vitòria


BARCELONA, 7 D’ABRIL DE 2008. Carles Dalmau, Síndic de Sant Boi i president del FòrumSD, i Javier Otaola, Síndic Defensor Veïnal de Vitòria, han estat els encarregats d’impartir la ponència “Dimensió local dels drets humans”, en el marc del XXVI Curs de Drets Humans que organitza anualment l’institut de Drets Humans de Catalunya, IDHC.


La xerrada ha estat dedicada a exposar i reflexionar sobre el paper de les sindicatures locals com un dels mecanismes de garantia del compliment dels drets de proximitat, drets econòmics, socials i culturals a l’àmbit de les ciutats, que es proposa dins de la Carta Europea de Salvaguarda del Drets Humans a la ciutat.



La trobada ha acollit també la presentació del llibre “Ciudadanía e identidad”, de Javier Otaola (Ediciones del Laberinto), que plasma les contradiccions entre la pertinença cívica (vinculada al cosmopolitalisme dels valors democràtics) i les pertinences comunitàries de cultura, religió o ètnia. Segons l’autor, “malgrat l’aparent hegemonia del discurs cívic-polític, que predomina a la nostra teoria política, la nostra pràctica es troba travessada per identitats compactes, veus ancestrals i casticismes més o menys raonables (...). Aquesta tensió entre la democràcia i les nostres pertinences tribals és consubstancial a la història de la ciutadania”.



El curs de Drets Humans de l’IDHC s’organitza anualment des de fa 26 anys amb l’objectiu de donar una primera formació en l’especialització de professionals que treballen en l’àmbit dels drets humans. El curs compta amb el reconeixement del Consell d’Europa i de diverses universitats catalanes que en cada edició atorguen crèdits de lliure elecció. Les conferències emmarcades al curs d’enguany finalitzaran el proper 18 d’abril de 2008.

No hay comentarios: