viernes, 6 de junio de 2008

Carta de Salvaguarda

III Jornades de Formació -
Carta de Salvaguarda dels Drets HumansTema:
Proposta - III Jornades - Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la CiutatBenvolguts,

Benvolgudes,
Us informem sobre els continguts que us proposem treballar en les III Jornades de Formació (Barcelona, 30 i 31 d'octubre) organitzades pel ForumSD i la Síndica de Barcelona sobre la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, CESDHC, segons l'acord de la darrera assemblea.

Els continguts previstos al programa són:
Dijous 30
Conferència Inaugural: Els drets econòmics, socials, culturals i ambientals de proximitat a l’estatut i a la CESDHC. Ponent: pendent de confirmació.

Sessió 1: La Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat - Una eina de treball per les sindicatures locals. Coordinador: Carles Dalmau, Síndic municipal de Greuges de Sant Boi. Altres ponents: a determinar.

Sessió 2: Experiències d’aplicació de la Carta - El dret a la protecció social - Actuació d’ofici: Reflexions i propostes sobre el desplegament de la Llei de la dependència - Coordinadora: Pilar Malla, Síndica de Barcelona. Altres ponents: a determinar.

Divendres 31
Sessió 3: Experiències d’aplicació de la Carta - El dret a la salut i al medi ambient – Coordinador/a: a determinar. Altres ponents: a determinar.
Sessió 4: Experiències d’aplicació de la Carta - El dret a l’eficàcia dels serveis públics i el principi de transparència - Coordinador/a: a determinar. Altres ponents: a determinar.
La proposta que us fem (especialment per les sessions 2, 3 i 4) intenta equilibrar les qüestions teòriques ajustant el seu desenvolupament amb les experiències dels casos pràctics i les necessitats quotidianes de les sindicatures locals. Amb aquest objectiu us proposem crear uns grups de treball per a desenvolupar cada sessió i tema.
Els grups haurien d’estar formats per un coordinador, 1-2 síndics-ques/defensors-es i –si cal- algun expert “extern” (de l’àmbit universitari o professional). També pot col•laborar algun/a adjunt/a o tècnic/a de les sindicatures. El coordinador de la ponència seria l’animador i moderador d’aquest grup de treball.
L’esquema – guió pel desenvolupament de les sessions és el següent:

No hay comentarios: